logo

Meridiaan is sinds meer dan 50 jaar actief
in alles wat met TIJD te maken heeft.

Meridiaan heeft in die tijd een enorme ervaring opgebouwd op het gebied van constructie, plaatsing, restauratie, herstel, onderhoud van klokken, torenuurwerken en beiaarden voor kerkgebouwen, openbare gebouwen en privé projecten. Ook belsystemen voor het aankondigen van speeltijden en pauzes in scholen en bedrijven behoren tot onze activiteiten.

Weg met de schoolbel: de speeltijd begint als Justin Timberlake zingt

De schoolbel was voor velen te bruusk. Leerlingen hebben nu meer dan een halve minuut de tijd om naar hun rij te gaan.

 


De leerlingen van basisschool Heilig Hart in Izegem lopen van nu af aan al dansend naar de rij, op muziek van De Smurfen en Justin Timberlake. Almaar vaker vervangen scholen de schelle beltoon door een opgewekt melodietje om het begin of einde van de speeltijd aan te kondigen. “Het werkt veel beter dan een autoritaire bel.”


Wilt u meer lezen over praktijk ervaringen met onze muzikale schoolbel? Klik dan zeker op onderstaande link:

De morgen: 
https://www.demorgen.be/nieuws/weg-met-de-schoolbel-de-speeltijd-begint-als-justin-timberlake-zingt~b92a4a68/

Knack: 
https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/onderwijs-en-jeugd/vergeet-de-schoolbel-izegemse-school-start-de-dag-met-muziek-uit-jurassic-park/article-normal-375677.html

Nieuwe klok voor Protestantse kerk te Rijsel

De klok van de Protestantse kerk heeft opnieuw geluid op zondag 5 november '17 na jarenlange stilte

 


 Bij de bouw van de Protestantse kerk werd de toren uitgerust met een gietijzeren klok, waarschijnlijk door een tekort aan brons aan het einde van de oorlog van 1870.
Wegens de slechte toestand van de klok en ook de toestand van de luidsysteem werd het luiden van de klok stil gelegd gedurende vele jaren. Maar op zondag              5 november '17 was het geluid van een klok opnieuw hoorbaar.
Naar aanleiding van de 500ste verjaardag van de protestantse hervorming werd een nieuwe bronzen klok gegoten en gemonteerd in de toren met een modern luidsysteem die minder trillingen veroorzaakt op het gebouw.

Nieuw torenuurwerk voor de O.L.Vrouwkerk te Nukerke

Het uurwerk op de veertig meter hoge kerktoren van Nukerke kreeg een grondige opknapbeurt. De romeinse cijfers en wijzers  zijn verguld en van verlichting voorzien.


Regen en wind hadden de leesbaarheid van het uurwerk grondig aangetast. De panelen boven en achter de wijzers waren in slechte staat met insijpeling van regen tot gevolg.
De wijzerverdeelwerken waren dermate versleten en verroest dat algemene vernieuwing zicht opdrong.
Met de nieuwe uurwerken is de toren helemaal opnieuw opgefrist.

 

Torenuurwerk Belfort Menen

De 4 wijzerplaten werden, in opdracht van het gemeentebestuur, volledig vernieuwd.


Het bladgoud van de cijfers was grotendeels verdwenen en praktisch niet meer leesbaar. De koperen platen die bevestigd waren rond de ijzeren ringen kwamen op vele plaatsen los. De klinknagels waren doorgescheurd door roestvorming. Dit alles creëerde een heel onveilige situatie. De nieuwe wijzerplaten hebben een diameter van 2.85 m. De wijzers, de Romeinse cijfers en tekens zijn verguld met bladgoud 23.5 karaat. Op de cijfers en wijzers is er verlichting aangebracht.

 

Onze website gebruikt cookies om u de best mogelijke gebruikservaring te bieden en om onze producten en diensten te verbeteren. Door onze website te bezoeken, aanvaardt u onze cookies. Meer informatie.

Ik ga akkoord